Ga speuren en geniet!

sparklingtalent
sparklingtalent

Weet je wat ik zo leuk vind? Als je een idee hebt en vol enthousiasme op speurtocht gaat. Speuren, op onderzoek naar: Hoe ziet mijn idee eruit? Hoe werkt het? En het dan helemaal voor je zien! Wat kan er nog meer mee? Wat heb ik allemaal nodig? Waar kan ik naartoe voor meer informatie? Wie zou het willen hebben? Wie zou mij willen helpen? Vooral veel, heel veel onderzoeken, speuren en ontdekken.

Dat vind ik zo leuk! Ook om het zelf te doen. En nog leuker als anderen dat doen, die op mijn pad komen.

Zoals ook bij de Masterclass Ontluikend Ondernemen. Leerlingen uit groep 8, die de uitdaging aangaan om hun idee om te zetten in een ondernemersplan. Ik ben degene, die hen aanmoedigt vooral op onderzoek uit te gaan, te speuren. Niets van ‘is het haalbaar, schaalbaar, realiseerbaar, SMART?’, maar vooral is het inspirerend, motiverend, aanmoedigend om er meer over te willen weten, te ontdekken en door te gaan. En dan beleef je de mooiste dingen.

Wat zou er gebeuren als we onze inspanning omzetten in energie, die we weer kunnen gebruiken voor licht, verwarming, en meer? En waar kan dat beter dan in een sportschool? We gaan naar de sportschool om energie op te doen. Om onze energie om te zetten in spieren. Maar wat gebeurt er met alle energie, die we in de apparaten stoppen? NIKS! Dat kan anders dachten de ondernemende meiden van Energie-Fit. Rennen naar een betere wereld. Wat een prachtige energiebron.

Je kunt je vast voorstellen wat er gebeurt als ik zou beginnen met te onderzoeken in hoeverre het idee haalbaar, realiseerbaar is? Oftewel dat het SMART genoeg is? Precies. Ik heb het anders gedaan. Ik heb gevraagd naar hun ideeën, hoe ze het gaan aanpakken, wat ze nog nodig hebben, wat de eerste stap is, ……………. En ze vooral aangemoedigd hun idee door onderzoek om te zetten naar een ondernemersplan.

En wat er dan gebeurt is zo prachtig. Dat is magisch.

Energie-fit had mails gestuurd naar een paar sportscholen om te onderzoeken of ze belangstelling hebben voor hun idee en welke prijs ze wilden betalen. Deze stap is al fantastisch. En dat vonden de sportscholen ook. Zij hadden belangstelling. En stuurden ook de prijs die ze er voor over dachten te hebben. Na het eerste enthousiasme kwamen de dames er achter dat het niet makkelijk zou worden om voor die prijs hun belofte na te komen. In plaats van zich te laten ontmoedigen gebeurde er wat anders. De creatieve maker in deze dames ging aan de slag: we kunnen kijken of iemand het goedkoper voor ons kan maken, we kunnen het zelf gaan produceren in het buitenland, we kunnen bedenken wat er nodig is dat de sportscholen toch meer willen betalen, we kunnen …………

Een stroom aan nieuwe ideeën, aanvullingen en energie kwam los. En ze gingen door met hun onderzoek en bleven geloven in dat het mogelijk is.

Dat is ondernemerschap, ontluikend ondernemerschap!! De rest komt daarna.

Met speurende groet,

Baukje

Maakt potentieel wakker!

Nieuwsgierig naar mij? Neem contact met mij op als je graag in gesprek wilt via baukje@baukjeuilkema.nl of 06 51510519

www.baukjeuilkema.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING

Zullen we elkaar ontmoeten?

Ja, ik wil meer weten over

Maak vrijblijvend kennis