Doe meer waar je van gaat glimlachen

sparklingtalent
sparklingtalent

De bomen, de bladeren, de natuur knalt naar buiten. Ik raak er niet op uitgekeken en ik raak er niet over uit gepraat. In een paar weken is de omgeving, waarin ik woon en leef van bruin naar groen gekleurd. De Bladeren stralen aan de bomen. Blijkbaar was het tijd om alles wat binnenin verscholen lag aan de buitenwereld te tonen. Zo doen wij dat ook. Toch? We zetten de deuren en ramen weer wagenwijd open, we gaan er weer op uit en vooral samen met onze glimlach. Zo ook ik!

Mijn glimlach is er regelmatig. En sinds een aantal weken gaat mijn glimlach met mij hand in hand. Wat er gebeurd is? Nou, ik ben als Master Ontluikend Ondernemen weer gekoppeld aan een groep 8 van de basisschool. En dat is weer superleuk. Voor de tweede keer begeleid ik jongeren in teams bij het werken van bedrijfsidee naar ondernemingsplan. Voor de tweede keer bij De Zuidwester in Heiloo.

Het was fijn om de school weer binnen te stappen om te vertellen over de Masterclasses Ontluikend Ondernemen. Vragende, nieuwsgierige, denkende ogen en hoofden keken mij aan. De keer daarop vertelden de ideeënfonteinen hun ideeën. En de organisatietalenten hadden natuurlijk  alvast wat klasgenoten enthousiast gemaakt om met elkaar een team te vormen. Met veel plezier vertelden ze wie waar goed in is. En als dat even wat lastiger ging werd het teamlid geholpen door een ‘collega’ of door de klasgenoten. Wow, ik was enorm onder indruk.

De eerstvolgende Masterclass werd me echt duidelijk met wie ik te maken had. Klaar om van alles te vertellen heb ik met verbazing, verwondering met open mond, stralende ogen genoten van de verhalen over alles wat ze al hadden ondernomen. Logo’s ontworpen, onderzoek gedaan op het web, samengewerkt, ook met de andere teams en nog veel meer. Ik had hier te maken met ontluikende ondernemers, enthousiast, zelfstandig, ondernemend, actief gemotiveerd, creatief en initiatiefrijk met veel energie. En ik had nog geen ‘echte’ Masterclass gegeven!

De teams van ‘Energie-fit, samen rennen naar een beter milieu’ en ‘Recycafé, doe je mee?’ waren klaar om de volgende stappen te zetten, er op uit te trekken en hun enthousiasme te delen met iedereen om hen heen.  Ik hoefde ze niet (te) veel te vertellen. Ik hoefde alleen maar te ondersteunen, aan te reiken wat nog nodig is, vragen te stellen en hun vragen te beantwoorden en soms een beetje richting te geven. Kortom: Ontluikende ondernemers in volle groei!! Net als de natuur.

Wat een energie, wat een ondernemerschap! Daar word je toch blij van als Master? Mijn glimlach verraadt alles. En niet alleen die van mij.

Doe meer waar je van gaat glimlachen.

Met master glimlach,

Baukje

Nieuwsgierig naar mij? Neem contact met mij op als je graag in gesprek wilt via baukje@baukjeuilkema.nl of 06 51510519

www.baukjeuilkema.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING

Zullen we elkaar ontmoeten?

Ja, ik wil meer weten over

Maak vrijblijvend kennis